Nastavnik „Stojke Ministar“ prebrojava krvna zrnca đaka, slika se i deli fotografije u učeničku vajber grupu i društvenim mrežama, roditelji uznemireni

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Novom Sadu, koju pohađaju i deca pripadnici naciolanih manjina, nastavnik hemije Miloš Stojnić slikao se sa decom srspke nacionalnosti  kojima je sugerisao da podignu tri prsta, a zatim tu fotografiju podelio na svom Instagram nalogu, uz potpis „Srpčići moji“.

Fotografija je takođe prosleđena i na učeničku vajber grupu, na kojoj su mnoga deca druge nacionalne i verske pripadnosti. Stojnićev gest uznemirio je mnoge roditelje, kako zbog „prebrojavanja krvih zrnaca“ kod učenika, tako i činjenice da je nastavnik objavio fotografiju njihove maloletne dece bez ikakve zaštite identiteta.

„U školu, kao i u razred u kom je nastala fotografija idu deca slovačke, hrvatske, romske, rusinske … nacionalnosti. Konkretno je moje dete iz mešovitog braka i u našoj poridici ima pripadnika više nacionalnih manjina, što je vrlo čest slučaj u vojvođanskim porodicama. Deljenje dece na „srpčad“ i ostale je zastrašujuće bilo gde, a kamoli u školi i to od strane osobe koja treba da ih edukuje“, kažu roditelji jednog od učenika (ime koje je poznato redakciji ne objavljujemo zbog zaštite deteta). Prema saznanjima Nova.rs, Stojnić je u ovom školi na zameni kao nastavnik hemije.

Da fotografisanje „srpske dece“ sa podignuta tri prsta nije ideja osnovaca potvrđuje i činjenica da Stojniću ovo nije prvi put da se ovako slika sa đacima. Pre godinu dana, „Stojke Ministar“, kako se predstavlja na društvenim mrežama, objavio je skoro identičnu sliku iz Gimnazije „Svetozar Marković“, gde je takođe bio na zameni. Uz ondašnje fotografije, na kojima je takođe objavio lica svojih maloletnih učenika, „Stojke Ministar“ je objavio da je „njegova ideja škole da uznemiri um mladih ljudi i raspali njihov intelekt“.

Izvor vesti: https://rominfomedia.rs/2022/02/08/nastavnik-stojke-ministar-prebrojava-krvna-zrnca-djaka-slika-se-i-deli-fotografije-u-ucenicku-vajber-grupu-i-drustvenim-mrezama-roditelji-uznemireni/