Nislijka izbacena iz taxija

Nišlijka Sandra Asanović tvrdi da ih je vozač „Bros taksija“ u petak izbacio iz automobila i da nije hteo da ih odveze do, kako kaže, romskog naselja u Bosanskoj ulici

Već nekoliko puta u Nišu doživljavam diskriminaciju od strane niškog „Bros taksija“, čiji pojedini vozači pripadnike romske nacionalnosti izbacuju iz taksi vozila i ne žele da voze do romskog naselja. Mene i moju osmogodišnju devojčicu je jedan taksista u petak odbio da odveze kući i izbacio nas je iz auta kao da smo prljave i da smrdimo, priča za Kurir Sandra Asanović (30).

– Sa detetom sam stajala kod glavne železničke stanice, gde je ćerku zaboleo stomak pa smo morale hitno kući. Taksi nam je, mislile smo, najbrži kako ne bismo čekale prevoz. Jedno slobodno vozilo je bilo parkirano tu i nas dve ulazimo u auto. U rukama nosim nekoliko teških kesa. Vozač sedi napred, nas dve ulazimo pozadi i kažemo da idemo do Bosanske ulice, to jest do romskog naselja. Samo što sam to izustila, sasekao me rečenicom da ne vozi u tom pravcu i da ne želi da vozi Rome – tvrdi Asanovićeva.

S obzirom na to da su mi ruke bile zauzete, da sam bila s detetom, nisam htela da se svađam i pravim haos, nego smo bez reči izašle iz auta.

Ona ističe i da nije prvi put da od istih taksista doživljava ovakvo poniženje nasred ulice.