Regionalna konferencija Romske platforme u Zaječaru

Dana 16.06.2022. udruženje “Društvo Roma Zaječar”  organizovalo je konferenciju povodom predstavljanja sajta Romske platforme. Na skupu je zvanicama predstavljeno šta je Platforma, koje organizacije je vode, čemu služi i kako funkcioniše, kao i o nizu drugih sadržaja na istoj. Događaju su prisustvovali predstavnici kabineta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, zvaničnici državnih institucija i lokalne samouprave grada Zaječara, nevladine organizacije kao i saradnici.

Dobrodošlicu zvanicama poželeo je Miljan Rašić, predsednik udruženja Društvo Roma Zaječar, a prezentaciju je održao David Georgiev,  administrator sajta. Fejsbuk i Instagram profil Platforme opširnije je predstavila Alma Kajtazi iz udruženja ”Romani Asvin“  iz Kruševca, koja inače i vodi ove stranice sajta. Osim nje, o Platformi i diskriminaciji govorili su: šef kabineta za postupanje po pritužbama Relja Pantić, predstavnici lokalnih vlasti i institucija, a poseban doprinos svojim dugogodišnjem iskustvima da li su predstavnici nevladinih organizacija iz Pirota, Negotina i Zaječara.

Na osnovu svih pokazatelja tokom i nakon konferencije stekao se utisak da je Romska platforma u mnogome opravdala svoj cilj i postojanje a sve u želji da pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna a žrtve su kršenja ljudskih prava.