Vlasnik kluba demantovao Rome

 

Vlasnik „Jalousie – Gentleman Club“  P. V. demantovao da je zabranjen ulaz Romima i „pripadnicima bilo koje druge nacije i vere“.

„Ulaz u klub je zabranjen osobama koje ne poštuju pravila kluba, krše javni red i mir, pokušavaju da unesu oružje, narkotike ili bilo koja nedozvoljena sredstva, a sve zbog bezbednosti naših gostiju i pravila Kriznog štaba oko ove pandemije. Zbog učestalog pisanja o zabrani, antisemitizmu i verskoj mržnji napomenućemo da je u klubu svakog vikenda uvek prisutan određen broj osoba romske nacionalnosti, prijatelja kluba i mojih ličnih prijatelja, koji su povodom ovog događaja i dali izjave u SUP-u Smederevska Palanka. Naš klub pomaže i poštuje svakoga ne gledajući boju kože ili veru, politički nismo angažovani i nismo saradnici ili pripadnici bilo kog režima, vlasti, nismo simpatizeri nijedne stranke, i govorim u svoje lično ime kao vlasnika kluba jer ne izlazim na glasanje ili izbore”.

 

„Ulaz u klub je dozvoljen svima koji vole muziku i druženje. Zabranjen je ulaz za 35 osoba srpske nacionalnosti koji su učestalo pravili probleme i vršili nasilje i zabranjen je ulaz određenom broju osoba romske nacionalnosti zbog ugrožavanja bezbednosti kluba i napada na osoblje diskoteke krajem oktobra ove godine. Zbog svojih ličnih stavova događaj nisam prijavio policiji jer se za bezbednost svojih gostiju borim sam i na način na koji smatram da je fer i muški. Ne želim nikom da stvaram probleme, pa ni Romima, prijavljujući i pozivajući se na bilo koji zakon sem ljudski i fer korektan odnos prema svima. Svaki gost je poštovan i uslužen i za svakog gosta su otvorena vrata kao i poslednjih 14 godina, ukoliko se poštuju pravila kluba zbog bezbednosti svih nas.“