#deoekipe
Pokušaj – uspećeš

jun 24, 2024

Želim da vam prenesem životnu priču, jednog mladog i uspešnog momka, koji je rešio da sledi svoje snove,uprkos preprekama na koje je nailazio na putu do ostvarivanja svojih snova.

“Moje ime je Filip Asanović. Želim sa vama da podelim svoju priču, doživeo sam diskriminaciju. “

,, U toku mog odrastanja, imao sam ogromnu ljubav prema streljaštvu. Kao i svaki dečak, voelo sam da se igram puškama. Kako su godine prolazile ta ljubav je u meni rasla, pa me je streljaštvo zainteresovalo kao sportska disciplina.”

Filipova priča počinje kada se odlučio da svoju ljubav prema streljaštvu preusmeri u streljani.

,,Aprila, 2023. godine želeo sam da postanem član streljačkog kluba, kontaktirao sam lokalni streljački klub u svom gradu i sa njima dogovorio kada mogu da dođem do kluba da donesem potrebnu dokumentaciju za upis. U toku deset dana prikupio sam dokumentaciju koja je potrebna za upis. Sa radošću sam kreuo do streljačkog kluba, mastajući o tome kako ću već sledeće nedelje dobiti svog  mentora koji će raditi sa mnom. Do streljane sam otiša tog dana sa majkom.”

Prilikom pojave u streljani, Filip se suočava sa diskriminacijom od strane zaposelnih u streljani.

,,Kada su  zaposleni u streljani videli boju kože mene i moje majke, kada su primetili da smo Romi, rekli su nam da trenutno ne primaju nove članove. Bio sam jako razočaran i besan, ali ni u jednom trenutku nisam razmišljao da odustanem od mog cilja.”

Kako bi ostvario svoj san, Filip nije odustajao, baš naprotiv, bio je uporan kako bi svoju ljubav prema streljaštvu ostvario.

,,Kako bi ostvario svoj san, odlučio sam se da se javim streljačkom klubu u drugom gradu, upoznao sam divnog trenera koji mi je pružio šansu da naucim sve o praktičnom streljaštvu. Sada, već tačno godinu dana treniram streljaštvo i nadam se da ću biti sve uspešniji u ovom sportu. Trenutno se spremam za takmičenje u snajperskoj pušci.’’

Filip poručuje da diskriminacija nikad ne treba da bude prepreka u ostvarivanju vaših snova.

,,Ako doživite diskriminaciju, nikada ne odustajte, napredujte i trudite se da budete još bolji, trud koji budete pokazali biće prepoznat od starne drugih ljudi kojima nije važno da li ste crni ili beli.”

Novinaraka:

Marija Asanović